Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgombócok spagettivel

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A paradicsomos húsgombócokhoz a darált húst megszórjuk az aprított friss petrezselyemmel, hozzáadjuk a magos mustárt, a tojást, meghintjük fekete borssal, oregánóval, bazsalikommal, sóval és belereszelük 4 gerezd fokhagymát. Az egészet összegyúrjuk és 16 részre osztva gombócokat formázunk belőle. Felhasználásig a hűtőben tartjuk.
  2. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk és felforrósítjuk azt. A húsgolyókat gyorsan megforgatjuk benne, hogy egy kis kérget kapjanak, majd felöntjük paradicsom sűrítménnyel az egészet és meglocsoljuk még egy kis vörösborecettel, és kb. 30 percig alacsony/közepes lángon pároljuk a paradicsomszószban a gombócokat. Mielőtt elzárnánk a tűzhelyet, 2 gerezd fokhagymát a szószba reszelünk és elkeverjük.
  3. A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, a tányérra egy kis fészket készítünk belőle, a közepére ültetünk 4 gombócot, és meglocsoljuk a paradicsomos mártással. Végül 1 evőkanál reszelt parmezánt és egy csipet aprított petrezselyemzöldet szórunk a gombócok tetejére. Egy pohár száraz vörösbor tökéletesen passzol hozzá! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss