Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos húsgombócok spagettivel

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 4 ek aprított petrezselyem
  • 2 ek magos mustár
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 2 tk oregánó
  • 2 tk bazsalikom
  • 1 db tojás
  • 2 tk só
  • 7,5 dl paradicsom sűrítmény
  • 0,5 dl vörösborecet
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • 40 dkg sima spagetti
  • A tálaláshoz:
  • 4 ek reszelt parmezán
  • 2 ek aprított petrezselyem

Elkészítés

    1. A darált húst megszórjuk az aprított friss petrezselyemmel, hozzáadjuk a magos mustárt, a tojást, meghintjük fekete borssal, oregánóval, bazsalikommal, sóval és belereszelük 4 gerezd fokhagymát. Az egészet összegyúrjuk és 16 részre osztva gombócokat formázunk belőle. Felhasználásig a hűtőben tartjuk.
    2. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk és felforrósítjuk azt. A húsgolyókat gyorsan megforgatjuk benne, hogy egy kis kérget kapjanak, majd felöntjük paradicsom sűrítménnyel az egészet és meglocsoljuk még egy kis vörösborecettel, és kb. 30 percig alacsony/közepes lángon pároljuk a paradicsomszószban a gombócokat. Mielőtt elzárnánk a tűzhelyet, 2 gerezd fokhagymát a szószba reszelünk és elkeverjük.
    3. A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, a tányérra egy kis fészket készítünk belőle, a közepére ültetünk 4 gombócot, és meglocsoljuk a paradicsomos mártással. Végül 1 evőkanál reszelt parmezánt és egy csipet aprított petrezselyemzöldet szórunk a gombócok tetejére. Egy pohár száraz vörösbor tökéletesen passzol hozzá! 

    11 HÚSGOMBÓCOS ÉTEL, AMIT MINDENKI IMÁD >>>

    10 PARADICSOMOS TÉSZTA RECEPT AZ EGYEDÉNYESTŐL A HÚSGOMBÓCOSIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin