Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgombóc spagettivel

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A paradicsomot felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a petrezselymet finomra vágjuk. A parmezánt lereszeljük.
  2. Olívaolajban közepes lángon üvegesre pároljuk a hagyma és a fokhagyma felét.
  3. Egy keverőtálban összekeverjük a darált marha lapockát, az üvegesre pirított hagymákat, a parmezán felét és a petrezselyem harmadát. Megsózzuk, megborsozzuk, majd vizes kézzel golyókat gyúrunk belőle (6-7 golyó lesz belőle).
  4. A húsgolyókat közepes lángon olívaolajban kisütjük.
  5. Közepes lángon üvegesre pirítjuk a maradék hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsomszószt és a babérlevelet. Megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt kb. 10 percig főzzük. Ha nagyon besűrűsödne, hozzáadunk egy kevés vizet.
  6. A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
  7. A húsgombócokat a paradicsomos szószba tesszük, és alacsony lángon kb. 5 percig főzzük.
  8. A tésztát egy tányérra halmozzuk, rárakjuk a ragut és a húsgombócokat, végül megszórjuk a maradék petrezselyemmel és parmezánnal.

RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>> 

(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT! - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss