A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A paradicsomot felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a petrezselymet finomra vágjuk. A parmezánt lereszeljük.
Olívaolajban közepes lángon üvegesre pároljuk a hagyma és a fokhagyma felét.
Egy keverőtálban összekeverjük a darált marha lapockát, az üvegesre pirított hagymákat, a parmezán felét és a petrezselyem harmadát. Megsózzuk, megborsozzuk, majd vizes kézzel golyókat gyúrunk belőle (6-7 golyó lesz belőle).
A húsgolyókat közepes lángon olívaolajban kisütjük.
Közepes lángon üvegesre pirítjuk a maradék hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsomszószt és a babérlevelet. Megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt kb. 10 percig főzzük. Ha nagyon besűrűsödne, hozzáadunk egy kevés vizet.
A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
A húsgombócokat a paradicsomos szószba tesszük, és alacsony lángon kb. 5 percig főzzük.
A tésztát egy tányérra halmozzuk, rárakjuk a ragut és a húsgombócokat, végül megszórjuk a maradék petrezselyemmel és parmezánnal.
A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT! - ChefbagMME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!