Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgombóc vékonymetélttel

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 45 dkg metélttészta
  • 1 ek olaj
  • A paradicsomszószhoz:
  • 25 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 fej hagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (zöld)
  • 3 ek fokhagyma
  • 1 tk szárított oregánó
  • fekete bors
  • 2 ek paradicsomszósz
  • A húsgombóchoz:
  • 45 dkg sovány darált marhahús
  • 2 ek fokhagyma
  • 2 ek vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1/2 tksó
  • 1 tk bors
  • 1 ek olaj

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint sós-szőlőmagolajos vízben. A tésztát leszűrjük, a főzővizet félrerakjuk. A tésztát meglocsoljuk a szőlőmagolajjal, hogy ne ragadjon össze.
  2. Egy nagy fazékba beletesszük a paradicsomot, az aprítógépben ledarált hagymát és fokhagymát, a kicsumázott, felkockázott paprikát és az oregánót. Sóval és borssal ízesítjük. Lefedjük, és alascony lánmajd 1 percig pároljuk. Hozzáadunk fél csészényi vizet, a paradicsomszószt és 15 percig tovább pároljuk.
  3. A fasírthoz egy nagy tálban összegyúrjuk a darált marhahúst, a ledarált fokhagymát és vöröshagymát, a tojást, a sót és a borsot . A keverékből 2-3 centiméter átmérőjű golyókatformázunk,  így 14-16 fasírtot kapunk.
  4. Egy magas falú serpenyőbenolajat hevítünk, és barnára pirítjuk benne a fasírtokat, oldalanként két percig. A fasírtokat áthelyezzük a mártásba és öt percig pároljuk. Végül a mártást levesszük a tűzről.
  5. A tálalásnál a tésztát szétosztjuk 4 tálba és kanállal a tetejére merjük a mártást. Minden adagra 4 fasírtot helyezünk. A tetejére is tehetünk a mártásból.

Megjegyzés

Ha sűrűbb mártást szeretnénk, keverjük össze a tészta vizével, pároljuk, majd főzzük 5 percig. A tésztából a vízbe került keményítő sűrűbbé fogja tenni a mártást.

A recept a Vendégségben Patti LaBelle-nél című sorozatból származik, ami november 16-ától, csütörtökönként, 20:00-tól látható a Food Network csatornán! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss