Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgombóc spagettivel

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A húsgombóchoz:
  • 40 dkg darált marhahús
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 csapott ek zsemlemorzsa
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • cukor
  • 2 dl paradicsomlé (sűrű, házi)
  • bors
  • 1 csipet oregánó
  • 1 kk olaszos fűszersó
  • A sütéshez:
  • 3 dl étolaj
  • A körethez:
  • 25 dkg spagetti tészta
  • A tálaláshoz:
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A gombóchoz lereszeljük a megpucolt vöröshagymát és a fokhagymát, majd összegyúrjuk a darált hússal, a reszelt sajjtal, a tojással, a zsemlemorzsával, a sóval és a borssal. Kisebb gombócokat formázunk, majd felhevített olajban fedő alatt kisütjük, végül papírtörlőre szedjük.
  2. A mártáshoz az olívaolajat kissé felhevítjük, rászórjuk a lisztet, majd rátesszük a felaprított hagymákat. A lisztet zsemleszínűre pirítjuk, a hagymákat üvegesre. Rátesszük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, majd simára keverjük. Hozzátesszük a paradicsomlevet és a fűszereket. Jól összefőzzük, majd belerakjuk a húsgombócokat, és fedő alatt 10-15 percig főzzük a mártásban.
  3. A spagettit sós vízben kifőzzük, csapvíz alatt leöblítjük és a paradicsomos mártással és gombócokkal táláljuk. Reszelt sajtot szórunk a tetejére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss