Elkészítés: Olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a felét hozzáadjuk a darált húshoz. Ráütjük a tojást, fűszerezzük, és alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
Abban a serpenyőben, amiben a hagymát dinszteltük olajat hevítünk, és a gombócokat elősütjük. Egyszerre mindig csak annyi gombócot teszünk a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér és könnyen tudjuk forgatni.
Miután az összes gombócunkat elősütöttük, visszatesszük a serpenyőbe a maradék dinsztelt hagymát, ráöntjük a vörösbort, és összeforraljuk. Beletesszük a paradicsompasztát, az olajbogyót, a bazsalikomleveleket, a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk és kevés cukrot is adunk hozzá. Ha felforrt a mártásunk, mérsékeljük a tűzerőt, visszatesszük a gombócokat, és fedő alatt puhára főzzük.
Spagettivel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre