Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgombóc kicsit másképp

75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a felét hozzáadjuk a darált húshoz. Ráütjük a tojást, fűszerezzük, és alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.

Abban a serpenyőben, amiben a hagymát dinszteltük olajat hevítünk, és a gombócokat elősütjük. Egyszerre mindig csak annyi gombócot teszünk a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér és könnyen tudjuk forgatni.

Miután az összes gombócunkat elősütöttük, visszatesszük a serpenyőbe a maradék dinsztelt hagymát, ráöntjük a vörösbort, és összeforraljuk. Beletesszük a paradicsompasztát, az olajbogyót, a bazsalikomleveleket, a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk és kevés cukrot is adunk hozzá. Ha felforrt a mártásunk, mérsékeljük a tűzerőt, visszatesszük a gombócokat, és fedő alatt puhára főzzük.

Spagettivel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Igazából ez két recept ötvözése... történt ugyanis, hogy tegnap este kivettem a fagyasztóból a darált húst, hogy készítek majd belőle valamit ebédre. Első ötlet a töltött paprika volt, de azt igazából akkor szeretem, mikor a paprikának szezonja van... így más után néztem, megtetszett a paradicsomos húsgombóc is és a pollo alla cacciatora is, azaz a csirke vadász módra, és mivel nekem darált húsom volt, abból készítettem el, az én variációmat. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss