Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgombóc III.

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • A húsgombócokhoz:
  • 70-80 dkg darált hús
  • 2 dl rizs
  • fehérbors
  • pirospaprika
  • fokhagyma
  • kömény (ízlés szerint)
  • 1 egész tojás
  • A paradicsomszószhoz:
  • 36 dkg paradicsompüré
  • 2,5-3 liter víz
  • kicsi olaj
  • 1 púpos teáskanál pirospaprika
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst tálba tesszük, hozzáöntünk 2 dl rizst, hozzáadjuk a fűszereket és az 1 egész tojást. Ezeket jól össze dolgozzuk, s golyókat formázunk belőle. A golyókat beletesszük egy főzőedénybe.

Abba a tálba, amiben készíttettük a húsgolyókat, beleöntjük a paradicsompürét, ehhez öntünk kb. 2,5-3 liter vizet, elkeverjük, ízesítjük, majd a húsgolyókra öntjük. 1-1,5 órán keresztül lassú tűzön főzük.

Ezután a gombócokat kiszedjük egy edénybe. Elkészítjük a rántást: olajat hevítünk, belekeverjük a lisztet, majd a pirospaprikát, amiikor sűrű, elkeverjük a paradicsomszószban. Visszatesszük a gombócokat, megvárjuk, míg egyet forr, és tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá! :)

Ezek is érdekelhetnek