Paradicsomos húsgombóc a gyerek ízlése szerint

Hozzávalók

  • 40 dkg darált sertés comb
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 dl sűrített paradicsom
  • 1 l víz
  • 2 ek cukor
  • 2 tk bors
  • 1 tk só
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 db tojás
  • 1/2 dl olaj
  • 1 szál szárított petrezselyem

Elkészítés

    1. A rizst enyhén sós vízben szinte teljesen puhára főzünk, majd kihűtjük.
    2. A darált húst sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük, majd hozzáadjuk a főtt rizst és a tojást. Ezeket jól összedolgozzuk és gombócokat formázunk belőlük.
    3. A gombócokat enyhén sós vízben előfőzzük. Ameddig a gombócok főnek, a vöröshagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
    4. A sűrűséget víz hozzáadásával módosíthatjuk. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd felforraljuk. A megfőtt gombócokat óvatosan a paradicsomos mártásba helyezzük. Tálaláskor szárított petrezselyemmel díszíthetjük.

Megjegyzés

A kisfiam kedvence a paradicsom, vele a húsgombóc is finomabb!

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin