1 ek fűszerkeverék (bazsalikom, majoranna, oregánó és kakukkfű azonos arányú keveréke)
1 szelet kenyér (tejbe áztatva, héj nélkül)
1 ek paradicsompüré
liszt (amibe a golyókat forgatjuk)
olaj (a sütéshez)
só
bors
A szószhoz:
1-1,5 l paradicsomlé (konzerv paradicsompüréből higítva)
1 db vöröshagyma felaprítva
2 gerezd fokhagyma (lereszelve)
1 ek fűszerkeverék (lásd fent)
só
bors
50 dkg spagetti tészta
Elkészítés
A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Egy nagy tálban a húsgombócok hozzávalót alaposan összekeverjük. Ha túl puhának találjuk, adjunk hozzá egy kis lisztet, hogy jól formázható legyen.
Teáskanál segítségével kis gombócokat formázunk a keverékből, a golyókat lisztbe forgatjuk, bő olajban kisütjük, és konyhai papírtörlőre szedjük. (Általában 50-60 golyót sikerül ennyi húsból összehozni.)
Maradék olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a házi fűszerkeveréket és a paradicsomlevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, és beletesszük a kész golyócskákat.
A spagettit kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, és ezzel tálaljuk a húsgolyós, paradicsomos ragut.