Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgolyós spagetti

MME MME
4 4.8/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A húsgolyókhoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma (lereszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma (lereszelve)
  • 1 ek fűszerkeverék (bazsalikom, majoranna, oregánó és kakukkfű azonos arányú keveréke)
  • 1 szelet kenyér (tejbe áztatva, héj nélkül)
  • 1 ek paradicsompüré
  • liszt (amibe a golyókat forgatjuk)
  • olaj (a sütéshez)
  • bors
  • A szószhoz:
  • 1-1,5 l paradicsomlé (konzerv paradicsompüréből higítva)
  • 1 db vöröshagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma (lereszelve)
  • 1 ek fűszerkeverék (lásd fent)
  • bors
  • 50 dkg spagetti tészta

Elkészítés

  1. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Egy nagy tálban a húsgombócok hozzávalót alaposan összekeverjük. Ha túl puhának találjuk, adjunk hozzá egy kis lisztet, hogy jól formázható legyen.
  2. Teáskanál segítségével kis gombócokat formázunk a keverékből, a golyókat lisztbe forgatjuk, bő olajban kisütjük, és konyhai papírtörlőre szedjük. (Általában 50-60 golyót sikerül ennyi húsból összehozni.) 
  3. Maradék olajon megpároljuk a hagymát, majd  hozzáadjuk a fokhagymát, a házi fűszerkeveréket és a paradicsomlevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, és beletesszük a kész golyócskákat. 
  4. A spagettit kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, és ezzel tálaljuk a húsgolyós, paradicsomos ragut.

Ezek is érdekelhetnek

Friss