A kétféle húst összekeverjük a tojással. 2-2 ág bazsalikom és oregenó leveleit felaprítjuk, és a húshoz adjuk egy kevés sóval, borssal, valamint egy csipet köménnyel együtt.
A keverékbe dolgozunk 1 fej apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát. A masszából kis golyókat formázunk, és az olaj felén pár percig pirítjuk a gombócokat, majd kivesszük őket.
A maradék hagymát és fokhagymát felaprítjuk, és üvegesre pároljuk a maradék olajon. Ezután hozzáöntjük a paradicsomot 0,5 dl vízzel együtt. Sóval, borssal és a maradék zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha felforrt, beletesszük a húsgolyókat, és további 25-30 percig főzzük.
A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd a paradicsomos húsgombóccal tálaljuk.
Az olaszok egyik nagy kedvence egyúttal az enyém is. Ha túl egyszerűnek érzem a szimpla paradicsomos tésztát, pár húsgombóccal teszem tartalmasabbá. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!