Keress receptre vagy hozzávalóra

Paradicsomos húsgolyók spagettivel

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 4 ág oregánó
  • 4 ág bazsalikom
  • bors
  • őrölt kömény
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 db daraboltparadicsom-konzerv
  • 25 dkg spagetti

Elkészítés

    1. A kétféle húst összekeverjük a tojással. 2-2 ág bazsalikom és oregenó leveleit felaprítjuk, és a húshoz adjuk egy kevés sóval, borssal, valamint egy csipet köménnyel együtt.
    2. A keverékbe dolgozunk 1 fej apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát. A masszából kis golyókat formázunk, és az olaj felén pár percig pirítjuk a gombócokat, majd kivesszük őket. 
    3. A maradék hagymát és fokhagymát felaprítjuk, és üvegesre pároljuk a maradék olajon. Ezután hozzáöntjük a paradicsomot 0,5 dl vízzel együtt. Sóval, borssal és a maradék zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha felforrt, beletesszük a húsgolyókat, és további 25-30 percig főzzük.
    4. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint megfőzzük lobogós, sós vízben, majd a paradicsomos húsgombóccal tálaljuk.

Megjegyzés

Az olaszok egyik nagy kedvence egyúttal az enyém is. Ha túl egyszerűnek érzem a szimpla paradicsomos tésztát, pár húsgombóccal teszem tartalmasabbá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek