Elkészítés:
A libazsírt feltesszük a bográcsba, a
vöröshagymákat fél karikákra vágva beletesszük,
hozzáadunk két kávéskanál sót és jól elkeverjük,
majd egy gerezd zúzott fokhagymát. Az
összeaprított zöldpaprikát is beletesszük, rászórjuk
a fűszerpaprikát, a frissen őrölt borsot és a
köménymagot. Lassú tűzön főzzük, hogy a
hagyma ne főjön szét.
Ezután beletesszük a felkarikázott füstölt kolbászt a
bográcsba és ráöntjük a paradicsomlét. Amikor
újra elkezd rotyogni, a kaprot és a tárkony felét
beleszórjuk. Körülbelül 15 percig főzzük, sűrűn, de
óvatosan kevergetjük, és ha sűrű, paradicsommal
hígítjuk.
Hozzáadjuk a hosszában kettévágott, felkarikázott
lecsókolbászt, a tárkony másik felét és a zúzott
fokhagymát, majd még körülbelül tíz percig főzzük.
A megtisztított, feldarabolt zöldbabot is a
bográcsba tesszük, és óvatosan összekeverjük.
Megvárjuk, amíg egyet rottyan, sóval — esetleg
csípős paprikával — ízesítjük. Még 5-6 percig
hagyjuk főni, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre