Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos-gombás barnarizs sült mozzarellával

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók 1 személyre:
  • A mozzarellához:
  • 5 dkg mozzarella sajt
  • 2 g olivaolaj
  • 1 g só
  • 0,3 g kakukkfű
  • 0,1 g őrölt bors
  • A zöldséges rizshez:
  • 2 g só
  • 4 ml olívaolaj
  • 5 dkg barnarizs
  • 2,5 dkg csiperke
  • 2,5 dkg paradicsom

Elkészítés

    Elkészítés: Előkészítünk egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsit. Belesoroljuk a kb. fél centiméteres vastagságúra szeletelt sajtot. (Vékonyabb ne legyen, mert pillanatok alatt szétolvadna a sütőben!) Nagy hőfokon 2-3 perc alatt készre sütjük. A barnarizst forrásban levő sós vízben a tésztákhoz hasonlóan kifőzzük (lassan, alaposan átfőzve), majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Közben a szeletelt gombát a felhevített olívaolajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a hámozott paradicsom kockákat, és kevés sóval gyorsan összepirítjuk. Ha elkészült, lazán a lecsepegtetett barnarizshez keverjük, petrezselyemzölddel ízesíthetjük.

Megjegyzés

Béres Alexandra receptje a Súlykontroll diétához.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

dombildi
Biztos jók a mennyiségek? Ez összesen 15 dkg, mégha a rizs duplájára duzzad, akkor is kb. a kisunokám lakna jól vele. Egyébként jól hangzik!

Magazin