A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, és burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, ízlés szerint sót, és alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott masszából rudakat formázunk, és falatnyi darabokra vágjuk azokat. A galuskák széleit villával kissé lenyomjuk, majd forrásban lévő, sós vízben addig főzzük mindet, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Végül leszűrjük és lecsepegtetjük.
A passzírozott paradicsomot felforraljuk, azután egy kevés sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a megtisztított, felcsíkozott medvehagyma 3/4-ét, továbbá a galuskákat.
A megmaradt medvehagymával megszórva, valamint egy kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.