Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos gnocchi olaszosan

15 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, a héját egy kicsit bemetsszük és lobogó vízbe dobjuk, de csak egy-két percre, majd kiszedjük a vízből.
  2. Hideg vízzel leöblítjük, majd a héját lehúzzuk, a csumáját kivágjuk, feldaraboljuk.
  3. Elkészítjük a mártásunkat: néhány bazsalikom és zeller levelet adunk hozzá és turmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal. Beletesszük egy lábasba, felforraljuk, hozzáadjuk a mézet (vagy ízlés szerint édesítőszert, esetleg cukrot) és a lángot lezárjuk.
  4. Közben a gnocchit sós vízben kifőzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. A gnocchit leszűrjük és beletesszük a paradicsomos mártásba, majd néhány percre lefedjük.
  5. Tálaláskor gazdagon meghintjük reszelt parmezánnal. 

Megjegyzés

Ajánlom ezt a receptet kezdő háziasszonyoknak is, mert elronthatatlan és gyorsan kész. Persze, ha magunk készítjük a gnocchit, akkor időigényesebb. Remek fogás hőségben. Jó étvágyat kívánok! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss