Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos gnocchi darált hússal és kolbásszal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 szál kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 45 dkg passzírozott paradicsom
  • bors
  • 5 db bazsalikomlevél
  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • sajt

Elkészítés

    1. A kolbászt karikára szeleteljük és némi zsiradékon kisütjük, majd félretesszük.
    2. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a bazsalikomlevelet és 15 percig főzzük. A végén beletesszük a kolbászkarikákat és összeforraljuk.
    3. A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, és burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, ízlés szerint sót, és alaposan összedolgozzuk.
    4. Az így kapott masszából rudakat formázunk, és falatnyi darabokra vágjuk azokat. A galuskák széleit villával kissé lenyomjuk, majd forrásban lévő, sós vízben addig főzzük mindet, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Végül leszűrjük és lecsepegtetjük.
    5. A gnocchit összekeverjük a paradicsomos-húsos szósszal. Tűzálló tálba öntjük, a teteját megszórjuk reszelt sajttal. 165 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad rajta.

    A 9 LEGJOBB GNOCCHI, AMINEK EGY OLASZ IS ELKÉRNÉ A RECEPTJÉT >>> 

    13 KIADÓS RAKOTTAS RECEPT HÓVÉGI VACSORÁKHOZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin