Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos francia pite (galette)

Hozzávalók

  • 15 dkg hideg vaj
  • 13 dkg parmezán
  • 22,5 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
  • frissen őrölt bors
  • 2 db tojássárgája + 3 db tojás
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 8 dkg cheddar sajt
  • 1 ek aprított petrezselyemlevél
  • 1 ek aprított rukkola
  • 2 tk aprított kakukkfűlevél
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 8 szelet bacon
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. Robotgéppel a felkockázott vajat morzsalékosra keverjük 5 dkg frissen reszelt parmezánnal, a liszttel és 1 csipet sóval, valamint borssal. Beledolgozzuk a tojássárgáját, majd lisztezett felületen simára gyúrjuk, és kb. 10 cm hosszú rúddá sodorjuk. Folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben legalább 2 óra hosszat.
    2. A hűtőből kivett tésztát szobahőmérsékleten állni hagyjuk kb. 20 percig. Közben a forró vízzel lemosott citrom héját, valamint a cheddart és a maradék 8 dkg parmezánt lereszeljük, majd összedolgozzuk az aprított zöldfűszerekkel, a citromhéjjal, 2 db tojással és a ricottával, valamint némi sóval. A megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk.
    3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztarudat 8 egyforma szeletre vágjuk, lisztezett felületen kb. 13 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk, és két, sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük. A lapokat megkenjük a sajtos keverékkel úgy, hogy körben kb. 1 cm-es sáv szabadon maradjon. A sajtot réteget megcsepegtetjük az olívaolajjal, meghintjük sóval, majd rátépkedjük a bacont és kirakjuk a paradicsommal. Végül a tésztaszéleket a töltelékre hajtjuk, megkenjük az elkevert maradék tojással, és a pitéket aranybarnára sütjük tepsinként 10-15 perc alatt. Tetszés szerint friss fűszernövénylevelekkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Süthetsz egy nagy pitét is. A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, és körben egy szélesebb részt hajts a töltelékre.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin