Paradicsomos cukkinipörkölt

Hozzávalók

  • 50 dkg paradicsom
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini (zsenge)
  • 1 db vöröshagyma (kisebb)
  • 1 tk cukor
  • 1 marék bazsalikom
  • 1 ek olívaolaj
  • őrölt színes bors

Elkészítés

    1. Jó érett paradicsomokat válasszunk. Mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel nagyobb kockákra, a cukkinit szintén.
    2. A vöröshagymát, a fokhagymát és a friss bazsalikomot vágjuk fel apróra.
    3. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
    4. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg cukorral és az apróra vágott bazsalikommal (a cukor elveszi a paradicsom savasságát).
    5. Ezután a serpenyőt félig lefedve pároljuk kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit és pároljuk tovább.
    6. Amikor a cukkini már roppanósra párolódott, és a paradicsom leve kissé besűrűsödött, zárjuk el a gázt, majd a serpenyőt lefedve tartsuk melegen tálalásig.

Megjegyzés

Tálaláskor az elkészült paradicsomos cukkinipörköltet bőséges szafttal együtt szedjük tányérra, csipkedjük rá a füstölt sajtot, és úgy kínáljuk.

Kard Sándorné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin