Jó érett paradicsomokat válasszunk. Mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel nagyobb kockákra, a cukkinit szintén.
A vöröshagymát, a fokhagymát és a friss bazsalikomot vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg cukorral és az apróra vágott bazsalikommal (a cukor elveszi a paradicsom savasságát).
Ezután a serpenyőt félig lefedve pároljuk kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit és pároljuk tovább.
Amikor a cukkini már roppanósra párolódott, és a paradicsom leve kissé besűrűsödött, zárjuk el a gázt, majd a serpenyőt lefedve tartsuk melegen tálalásig.
Tálaláskor az elkészült paradicsomos cukkinipörköltet bőséges szafttal együtt szedjük tányérra, csipkedjük rá a füstölt sajtot, és úgy kínáljuk. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!