Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos csirkemell ananászos rizzsel

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet falatnyi darabokra kockázzuk, a zellert és a hagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A paprika húsát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. A wokot vagy serpenyőt felforrósítjuk, a margarint megolvasztjuk, majd a húst nagy hőmérsékleten 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket (hagyma, paprika, zeller, paradicsom), és kis lángon, fedő alatt összepároljuk a csirkével. Az ananászdarabokat lecsöpögtetjük, levét gondosan elkeverjük a szójaszósszal, paradicsomszósszal, reszelt gyömbérrel és kukoricaliszttel, majd hozzáöntjük a csirkéhez. Újabb 2-3 percig főzzük, míg a szósz besűrűsödik. Ha kész, ugyanebben (a már üres) serpenyőben margarint olvasztunk, a főtt rizst és az ananászt beletesszük, 1-2 percig sütjük. A csirkét az ananászos rizsre helyezve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss