Paradicsomos csirke

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csirke (kb. 1,2 kg)
  • 2 nagy fej hagyma
  • 5 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor
  • konzerv darabolt paradicsom
  • 1-1 mokkáskanál zsálya és rozmaring

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkét megtisztítjuk, szárazra töröljük, és nyolcfelé daraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
    Elkészítés: A csirkét megsózzuk, megborsozzuk. Mélyebb lábasban felforrósítjuk az olajat, és a csirke minden oldalát hirtelen megpirítjuk benne. Hozzákeverjük a hagymát és a szalonnát. Kissé megpirítjuk, leöntjük a borral, és belekeverjük a paradicsomot. Sóval, borssal, zsályával, rozmaringgal ízesítjük, lefedjük, és kb. 20 percig főzzük. Párolt rizst kínáljunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin