Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos csicseriborsóleves (marokkói harira)

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 csésze csicseriborsó
  • 2 ek lencse
  • 1 db répa
  • 1 db burgonya
  • 1/2 tk bors
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1 ek gyömbér
  • 1,5 tk szmen (Marokkói érlelt vaj, recept a marokkói konyha oldalamon)
  • 1,5 tk só
  • víz
  • 4 db nagy paradicsom
  • 4-5 ek liszt
  • 1 ek petrezselyem
  • 2 db szárzeller
  • 2 ek rizs

Elkészítés

    1. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a csicseriborsót, ha száraz beáztatjuk , ha konzev a levét leszűrjük. A lencsét átmossuk, a répát és a burgonyát megtisztítjuk és egészben hagyjuk, majd mindezt egy fazékba vagy kuktába pakoljuk. A borsot, a sót, a kurkumát, a gyömbért, a szment rádobjuk, és felöntjük annyi vízzel, ami duplán ellepi. Az edényünket lefedjük, és kuktában kb. 20 fazékban kb. 40 percig főzzük.
    2. Egy másik fazékba, annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük a paradicsomot főni. (Ha nincs elég paradicsom, pótoljuk sűrítménnyel.) Ha puha, a másik fazékból kivesszük a szintén megfőtt répát és burgonyát, majd botmixszerrel az egészet lepürésítjük. Hozzákeverjük a lisztet, a felaprított petrezselymet és szárzellert. Ezt is pürésítjük, majd a zöldségpürét hozzáadjuk az első fazék tartalmához, és egy fakanállal elkeverjük.
    3. Ezután beletesszük a rizst, és ha ha szükséges, tovább fűszerezzük. Ha a rizs megpuhult, körülbelül még 10 percig forraljuk, és tálalhatjuk.

      KÉSZÍTS HUMUSZT ÉS FALAFELT - DE MIRE JÓ MÉG A CSICSERIBORSÓ? >>> 

Megjegyzés

Ötlet: Rizs helyett tehetsz vermicelli tésztát is. (cérnametélt)

Tittikeeeh77
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin