Elkészítése: A burgonyát egy kis edényben, kevés vízzel, lassú tűzön 15-20 perc alatt puhára főzzük. Közben egy másik lábasban vizet forralunk. A paradicsomokat megmossuk, a forró vízbe tesszük. A lábast levesszük a tűzről, a paradicsomokat 2 percig a forró vízben hagyjuk. Azután kivesszük, lehúzzuk a héjukat, és a húsos részt szitán áttörjük. A bazsalikomleveleket megmossuk, és apróra vágjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy szétnyomkodjuk. A burgonyát a paradicsompéppel, a bazsalikommal és a vajjal elkeverjük, majd tálaljuk.
A paradicsom olyan kíméletes étel, hogy már egészen korán nyersen is adhatjuk. A héját feltétlenül el kell távolítani.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre