Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos burgonyapüré

MME MME
3 3/5
Hozzávalók
  • Energiatartalom: kb. 620 kJ (150 kcal)
  • 3 g fehérje, 9 g zsír, 15 g szénhidrát
  • Előkészítési idő: kb. 5 perc
  • Főzési idő: kb. 20 perc
  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 7 dkg burgonya
  • 10 dkg érett, húsos paradicsom
  • 2 bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

Elkészítése: A burgonyát egy kis edényben, kevés vízzel, lassú tűzön 15-20 perc alatt puhára főzzük. Közben egy másik lábasban vizet forralunk. A paradicsomokat megmossuk, a forró vízbe tesszük. A lábast levesszük a tűzről, a paradicsomokat 2 percig a forró vízben hagyjuk. Azután kivesszük, lehúzzuk a héjukat, és a húsos részt szitán áttörjük. A bazsalikomleveleket megmossuk, és apróra vágjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy szétnyomkodjuk. A burgonyát a paradicsompéppel, a bazsalikommal és a vajjal elkeverjük, majd tálaljuk.
A paradicsom olyan kíméletes étel, hogy már egészen korán nyersen is adhatjuk. A héját feltétlenül el kell távolítani.

Megjegyzés

A receptet 6-9 hónapos babáknak ajánljuk! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss