Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos burgonyakrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • ételízesítő vagy 2 db húsleveskocka
  • pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • cukor
  • petrezselyem (én szárítottat használtam)
  • levesgyöngy

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát finomra vágom, és olajon megpirítom, majd ráteszek 2 evőkanál paradicsompürét, és azzal is pirítom 1 percig, majd megszórom pirospaprikával, elkeverem, és felöntöm 1,5 liter vízzel.

    Ízesítem ételízesítővel vagy beledobok 2 db húsleveskockát, és hozzáadom a kockára vágott burgonyát is. Puhára főzöm.

    1 dl tejfelt kikeverek egy kis forró levessel, majd visszaöntöm az egészet a fazékba. Botmixerrel pépesítem, és megcukrozom, mert a tejföltől és a paradicsompürétől savanykás ízű a leves. Még egyszer kiforralom, majd tálalom levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal, illetve apróra vágott petrezselyemmel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin