Keress receptre vagy hozzávalóra

Paradicsomos húsgombócok spagettivel

Hozzávalók

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 4 ág oregánó
  • 4 ág bazsalikom
  • bors
  • őrölt kömény
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 doboz felaprított konzerv paradicsom
  • 50 dkg spagetti

Elkészítés

    1. A kétféle húst összekeverjük a tojással. A 2-2 ág bazsalikom és oregánó leveleit felaprítjuk, és a húshoz adjuk egy kevés sóval, borssal és egy csipet köménnyel együtt. A keverékbe dolgozunk 1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát, felaprítva. A masszából kis golyókat formázunk, és az olaj felén pár perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük.
    2. A maradék hagymát és fokhagymát, felaprítjuk és üvegesre pároljuk a maradék olajon. Ezután hozzáöntjük a paradicsomot, 0,5 dl vízzel együtt. Sóval, borssal és a maradék zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha felforrt, beletesszük a húsgolyókat, és együtt főzzük 25-30 percig.
    3. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, és a húsgombóccal kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Magazin