Paradicsomos-bazsalikomos húsgolyók spagettivel

Aki szereti a tésztákat, annak felüdülés egy-egy új tésztás recept, amellyel új színt vihet a tésztás kínálatba. Ez a húsgolyó az egyik kedvencem, mert spagettit enni a gyerekeknek jó móka, és közben észre sem veszik, hogy a laktató húsgolyókat is elfogyasztják.

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 4 ág oregánó
  • 4 ág bazsalikom
  • bors
  • őrölt kömény
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 doboz felaprított konzerv paradicsom

Elkészítés

     

    1.

    Keverjük össze a kétféle húst a tojással. Aprítsuk fel 2-2 ág bazsalikom és oregánó leveleit, és adjuk a húshoz egy kevés sóval, borssal és egy csipet köménnyel együtt. Dolgozzunk a keverékbe 1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát felaprítva. Formázzunk a masszából kis golyókat, és az olaj felén pirítsuk őket pár percig, majd vegyük ki.

    2.

    Aprítsuk fel a maradék hagymát és fokhagymát, és pároljuk üvegesre a maradék olajon. Ezután öntsük hozzá a paradicsomot 0,5 dl vízzel együtt. Ízesítsük sóval, borssal és a maradék zöld fűszerekkel. Ha felforrt, tegyük bele a húsgolyókat, és főzzük együtt 25-30 percig.

    3.

    Az alaprecept szerint készített tésztát nyújtsuk 0,5 cm vékonyra, és vágjuk vékony csíkokra. Főzzük meg 2-3 perc alatt forró vízben, és kínáljuk a húsgombóccal.

Gyerekeknek olykor csirkehúsból készítem ezt a húsgolyót. Úgy ugyan szárazabb a végeredmény, de a kicsik szívesebben megeszik, mint a marhahúsos verziót.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin