Feltesszük a a babot sós vízbe főni, belekarikázzuk a sárgarépát, petrezselyemgyökeret.
Amikor felforr, leszedjük róla a habot, majd belerakjuk az ételízesítőt, a zellerlevelet, egy egész hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a petrezselyemzöldet csokorba kötve és a hagymát (amit, ha belefőtt az íze, kidobunk a levesből).
Amikor majdnem puha a bab, egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a lisztet és rántást készítünk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük 2 dl hideg vízzel, majd beletesszük a paradicsomlevet és jól kiforraljuk.
Ezutánn hozzáöntjük a levesünkhöz és összefőzzük. Tálaláskor tejföllel vagy görög joghurttal kínáljuk.
Szeretném bemutatni a magyar konyha remek levesét, ami kevésbé ismert. A Székelyföldön nyáron, kora ősszel gyakran készítették, mert a kertekben volt hozzávaló, olcsó tartalmas leves. (Napjainkban sajnos már kevésbé olcsó annak akinek nincs kertje). Jó étvágyat kívánok hozzá! - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!