Keress receptre vagy hozzávalóra

Paradicsomos-avokádós saláta

Hozzávalók

  • 2 db frisée saláta
  • 4 db fürtös paradicsom
  • 2 db avokádó
  • 1 szál póréhagyma
  • A dresszinghez:
  • 2 db lime
  • 2 ek méz
  • 2 ek napraforgó- vagy repceolaj
  • tengeri só
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A megmosott, leszárított frisée salátát falatnyi darabokra tépjük, a paradicsomokat nagyságtólfüggően elfelezzük vagy negyedeljük. A meghámozott, félbevágott avokádókat a mag eltávolításaután felkockázzuk. A megtisztított póré fehér részét felszeleteljük és karikákra bontjuk.
    2. Az öntethez a lime-okat kifacsarjuk. A mézet kikeverjük az olajjal és a lime-lével, valamint egykevés durva szemű tengeri sóval.
    3. Végül a saláta előkészített hozzávalóit egy nagy tálban óvatosan összeforgatjuk, ésmeglocsoljuk az öntettel.

     

Az avokádó akkor a legjobb, ha már megpuhult, de vágáskor még nem esik szét. Ezt a salátát köret helyett is kínálhatod natúr sültekhez vagy akár rántott húshoz.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin