Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szárított paradicsommal töltött csirkemell

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db csontos csirkemell
  • 1 csokor bazsalikom
  • 8 szem olívaolajban eltett szárított paradicsom
  • 1 tk reszelt narancshéj
  • durva szemű só
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg mozzarella sajt
  • 2 tk olívaolaj

Elkészítés

    1.  A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával, és félretesszük. A megtisztított csirkemellekbe 1 ujjnyi hasítékot metszünk, majd egy kés segítségével kis zsebeket vágunk a húsba, vigyázva, hogy a másik oldalt ne vágja át a kés (így nem fog kifolyni a töltelék). 
    2. Egy vágódeszkára halmozzuk a bazsalikomot, a szárított paradicsom ot, a fokhagymát, a narancshéjat, 1 teáskanál sót és negyed teáskanál borsot, majd finomra aprítjuk ezeket. A keveréket egyenlő részekre osztjuk, és megtöltjük vele a csirkemelleket. Egy-egy darabka sajtot is töltünk a zsebekbe. 
    3. A zsebeket mellenként 2-3 fogpiszkáló fogpiszkáló segítségével bezárjuk, majd elrendezzük őket a kibélelt tepsiben, a bőrős oldalukkal felfelé. Bekenjük az olívaolajjal és alaposan megsózzuk, megborsozzuk. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük az előmelegített sütőben. További 5 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a fogpiszkálókat, és tálaljuk.

Megjegyzés

Ha a csontjával együtt készítjük, nem szárad ki a csirkemell finom húsa.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin