Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsommal sült grillkolbász polentacsíkokkal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 közepes paradicsom
  • 60 dkg grillezni való kolbász
  • 1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve
  • 6 ág friss kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
  • A polentához:
  • 20 dkg kukoricadara
  • 4,5 dl víz
  • 2 dkg vaj
  • kevés liszt

Elkészítés

Elkészítés: A polentához sós vizet forralunk, majd folyamatos keverés mellett (hogy ne csomósodjon) hozzáadjuk a kukoricadarát, és sűrű kásává főzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverünk egy kevés vajat. A masszát beleöntjük egy fóliával kibélelt tepsibe. Hagyjuk, hogy megdermedjen.

Amíg elkészül a polenta, egy tepsibe rakjuk a paradicsomokat, melyeket előzőleg megmostunk, tetejükön kereszt alakú bemetszést tettünk. Alaposan sózzuk, borsozzuk őket, a bemetszésnél olívaolajat csurgatunk rá. Mellérakjuk a grillkolbászokat, éles késsel bevagdossuk, mellészórjuk az egész fokhagymagerezdeket (nem tisztítjuk meg, így nem ég meg, hanem kellemesen karamellizálódik) és kakukkfűágakkal.

190 fokra előmelegített sütőben grillfokozaton 15 perc alatt készre sütjük. A paradicsom kellemes megpuhul és erősödik édeskés íze a sütéstől, a grillkolbász megpirul.

Közben a megdermedt polentát 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, megforgatjuk őket kevés lisztben (így ropogósabbra sül a külsejük). Forró grillserpenyőt kikenünk olívaolajjal, és mindkét oldalon 2-2 perc alatt ropogósra grillezzük a polentacsíkokat.

A szaftos paradicsomokat a sült kolbásszal és fokhagymával tálaljuk, mellé köretként a grillezett polentacsíkokat kínáljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss