Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomleves

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A paradicsomleveshez egy fazékban felhevítjük az olajat, beletesszük a megtisztított, nagyobb szeletekre vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
  2. Megszórjuk a liszttel, és kis lángon zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, ráöntjük a 1,5 liter vízzel elkevert paradicsompürét.
  3. Csomómentesre keverjük, visszatesszük a tűzre, megszórjuk borssal és sóval, majd 10 perc alatt készre főzzük. Ekkor hozzákeverjük a cukrot is.
  4. Megkóstoljuk, mert a főzés során megváltozhat a leves íze. Szükség szerint utólag megsózzuk vagy megcukrozzuk. A hagymát kivesszük.
  5. Amíg a leves fő, egy kisebb, 2 literes lábasban vizet forralunk, sót teszünk bele, majd 10-12 perc alatt a csomagon található utasítás szerint kifőzünk egy jó adag eperlevél tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A levest a tésztával és a reszelt sajttal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss