Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomleves

Hozzávalók

  • 3 ek olaj
  • 1 fej hagyma (közepes)
  • 3 ek liszt
  • 1,5 liter víz
  • 18 dkg sűrített paradicsom
  • bors
  • 3 ek cukor
  • 10 dkg eperlevél tészta
  • 5 dkg sajt

Elkészítés

    1. Egy fazékban felhevítjük az olajat, beletesszük a megtisztított,  nagyobb szeletekre vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
    2. Megszórjuk a liszttel, és kis lángon zsemleszínűre pirítjuk.
    3. Lehúzzuk a tűzről, ráöntjük a 1,5 liter vízzel elkevert paradicsompürét.
    4. Csomómentesre keverjük, visszatesszük a tűzre, megszórjuk borssal és sóval, majd 10 perc alatt megfőzzük. Ekkor hozzáadjuk a cukrot.
    5. Megkóstoljuk, mert a főzés során megváltozik a paradicsomleves íze. Szükség szerint utólag megsózzuk vagy megcukrozzuk. A hagymát kivesszük.
    6. Míg a leves fő, egy kisebb, 2 literes lábasban vizet forralunk, sót teszünk bele, majd 10-12 perc alatt a csomagon található utasítás szerint kifőzünk egy jó adag eperlevél tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A levest a tésztával és a reszelt sajttal tálaljuk.

    PARADICSOMLEVES FOKHAGYMÁS PIRÍTÓSSAL 

    TÉSZTÁS PARADICSOMLEVES 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Finom, egyszerű és gyors leves. Kamra/eltett sűrítmények felélésére ideális ! :)
Adi1999
Nagyon finom lett! Én raktam bele még fokhagymát meg bazsalikomot ! Nagyon jó a recept!!
Ferenc
Anyukám nagyon hasonlóan készíti a paradicsomlevest azzal a kis különbséggel, hogy ő először rántást készít vagyis a liszthez pirospaprikát is ad, de hagymát nem tesz a levesbe és inkább édesebbre készíti tésztával. Mivel én szeretek az ételekkel kísérletezni és ez az egyik kedvenc levesem, ezért pár gondolatom megosztom. A rántás lehet hagymás vagy hagyma nélküli, ki hogyan szereti. A fűszereket (amelyek általában a paradicsomhoz illő mediterrán fűszerek) célszerű a hagyma pirításakor beletenni az olajba ekkor nagyon kellemes aromák keletkeznek, de nagyon rövid ideig szabad csak a fűszereket pörkölni mert nagyon könnyen megégnek. A pirospaprikát szintén a tűzről lehúzott és lehűlt olajba keverjük, különben ez is megég és kellemetlen íze lesz. A sűrített paradicsom ezután jöhet bele a levesbe. Ha csak tészta kerül a bele, akkor szerintem az édesebb változat a jobb, ha a fokhagymás sajtos verzió, akkor viszont a kissé sósabb.
pitypangi
na aki eddig nem tette az most kóstolja meg sajttal és fokhagyával:D--mindmegeszi!
pitypangi
Eddig Mennyei!egy kis bazsalikomot is tettem bele...:)a fokhagyma és a sajt csak ezután jön!kíváncsian várom!köszönöm
Milan6
Nekünk is bejött ez a recept, köszönjük! Fokhagymát, sajtot, de még szerecsendiót se adtam hozzá, így is jó lett, főztem bele két evőkanál betűtésztát.
Timtsi
Nagyon finom lett a leves,köszönet a receptért!:-)))
denise153
Szuper recept!Ma főztem meg először,de nem utoljára :)
kistormas
Ne féljetek a fokhagymától! Kipróbáltuk, Isteni!
lindababa
Még nem főztem meg, de mindjárt kipróbálom. Én a paradicsomlevesbe a vége előtt pár perccel rizst szoktam szórni, főzéskor meg beledobok egy-két zellerszárat.

Hasonló Receptek

Magazin