Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomleves zöldfűszerekkel

MME MME
4 5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadunk egy kevés lisztet (kb. 1-2 teáskanál), és rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, jól elkeverjük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Lassanként felöntjük 1-1,3 liter vízzel, majd ízlé szerint oregánóval, bazsalikommal és egy késhegynyi őrölt rozmaringgal ízesítjük. Ízlés szerint cukrozni is lehet, hogy se túl édes, se túl sós ne legyen.
  3. Hozzáadjuk a kis kagylótésztát és egy kevés vékonyra vágott tv-paprikát, jó vékonykára vágva. Gyenge tűzön - míg a tészta is megfő - kevergetés mellett főzzük.
  4. Kenyérpirítóban megpirítjuk a kenyérszeleteket, és kockára vagdossuk őket. Lereszeljük a sajtot, a tejfölben pedig elkeverjük a fokhagymakrémet (ízlés szerinti mennyiséget).
  5. Mélytányérba merjük a paradicsomlevest, csepegtetünk bele a fokhagymás tejfölből (késsel szét is lehet húzogatni, így szép lesz a fehér minta a piros levesben), rászórunk a pirított kenyérkockákból, arra reszelt sajtot hintünk, és egy kevéske oregánóval díszítjük.

PARADICSOMLEVES RIZSGOMBÓCCAL>>> 

PARADICSOMLEVES BETŰTÉSZTÁVAL>>> 

SÜLT PARADICSOMLEVES>>> 

Megjegyzés

Finom, fűszeres és sűrű leves, szerintem nyáron ez is elég egy vacsorának. Az illata isteni! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss