Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomleves túrós paprikagombóccal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • fél póréhagyma
  • 2 szárzeller
  • 3 szál bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 dl zöldségleves (kockából)
  • 6 dl paradicsom ivólé
  • 10 dkg rizs
  • A paprikagombóchoz:
  • 3 színes húsú paprika (piros, sárga, zöld)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg tehéntúró
  • 1 tojás
  • 5 dkg búzadara

Elkészítés

    Előkészítés:
    A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A zellert, a bazsalikomot leöblítjük, felaprítjuk. A körethez a paprikákat megmossuk, héját vékonyan, éles késsel eltávolítjuk, húsukat nagyon apró kockákra vágjuk.

    Elkészítés:
    1. Paprikagombóc
    Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a paprikákat megfonnyasztjuk benne, majd félretesszük. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, a búzadarával, a paprikakockákkal, sóval ízesítjük, és 20-30 percen át a hűtőben pihentetjük. majd a masszából sós, forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és kíméletesen, 5-6 percen át főzzük. Amikor kész, levesszük a tűzről, és tálalásig vízben hagyjuk.
    2. A leveshez mélyebb lábosban az olaj felét felforrósítjuk, megpirítjuk benne a pórét és a zellert, majd beleöntjük a zöldséglevest és a paradicsomlevet. A bazsalikommal és sóval, borssal ízesítjük.
    3. Amikor forr, beleszórjuk a rizst, és nagyon kíméletesen főzzük. Amikor már puha a rizs, az egészet összeturmixoljuk, és átszűrjük. A levesbe öntjük a maradék olívaolajat, és ismét összeforraljuk, majd tálaljuk. A túrós paprikagombócokkal tálaljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 528 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán


Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin