Paradicsomleves tarhonyával

Hozzávalók

  • 2 evőkanál liszt (csapott)
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 8 dl paradicsomlé
  • víz
  • 1 csipet só
  • cukor (ízlés szerint )
  • 10 dkg tarhonya
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
    2. A tűzről levéve beleszórjuk a paprikát, elkeverjük, majd a paradicsomlevet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük .
    3. Felöntjük a vízzel. A tűzhelyre visszatéve hozzáadjuk, a sót , a felíprított petrezselymet, a cukrot és a tarhonyát. Addig főzzük, míg utóbbi megpuhul (kb. fél óra).
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek