Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomleves sajtos galuskával

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 7 dl házi paradicsomlé
  • 2 liter víz
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • csipet bazsalikom
  • pici oregánó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldségleveskocka
  • A sajtos galuskához:
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 cikk kockasajt
  • 8-10 dkg finomliszt

Elkészítés

    Elkészítés: A vizet feltesszük egy fazékba, a többi hozzávaló fűszereket, hagymákat beletesszük, hozzáöntjük a paradicsomlét. Amikor a hagyma belefő, kivesszük a levesből.

    Olajon a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, meghintjük pirospaprikával, vízzel csomómentesre keverjük, és a levesbe öntjük.
    Összekeverjük, majd egyet forraljuk, és kész is van. A végén még ízesíthetjük ízlésünk szerint cukorral, fűszerekkel.

    A sajtgaluska hozzávalót kikeverjük, nokedli állagú tésztát kapunk.
    Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük.

    Tálaláskor a tányérba szedjük a sajtos galuskát, és levest merünk rá.

Megjegyzés

Nagyon finom.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ditti56
Kivettem a hűtőből előre a felhasználásig,hogy kissé puha legyen. Beteheted a mikróba is pár pillanatra.Olvasztani nem kell,csak egy kicsit lágy legyen!
micimacok
Szia, hogyan csinálod, hogy a kockasajt egyneművé váljon a galuskában? Nem kell kicsit megolvasztani?

Hasonló Receptek

Magazin