Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomleves rizsgombóccal

Hozzávalók

  • 3-4 szál sárgarépa
  • olaj
  • bors
  • 1 db leveskocka
  • 2 liter paradicsomlé (sűrű)
  • cukor (elhagyható)
  • zeller zöldje
  • A rizsgombóc:
  • 2 ek olaj
  • 6 ek rizs
  • 1 db tojás (nagy)
  • liszt (amennyit felvesz)

Elkészítés

    1. A sárgarépát felszeleteljük, kevés olajon megpároljuk. Felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát, és közepes tűzön félig megfőzzük.
    2. Közben elkeszítjük a rizsgombócot. 2 ek olajon megpirítjuk a rizst, es felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a víz elpárolgott a rizsről, akkor levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük. (Fontos, hogy a rizs teljesen hideg legyen.) A rizshez hozzákeverjük a tojást, jól elkeverjük, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
    3. Amikor a sárgarépa már szinte puha, akkor felötjük a paradicsomlével, ha kell, akkor még utána fűszerezzük (ízlés szerint egy kevés cukor is kerülhet bele).
    4. Amikor a leves forr, vizes kézzel gombócokat formázunk a rizses masszából, és a levesbe tesszük. Néhány percig még forraljuk, beletesszük a zellerzöldet, és utána elzárjuk alatta a tüzet. Lefedjük, és hagyjuk kb. 10-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    PARADICSOMLEVES RESZELT SAJTTAL>>> 

    PARADICSOMLEVES FOKHAGYMÁS PIRÍTÓSSAL>>> 

    GRILLEZETT SAJTOS OLASZ PARADICSOMLEVES>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin