Keress receptre vagy hozzávalóra

Paradicsomleves olasz módra

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 40 dkg paradicsom
  • 10 dkg koktélparadicsom (különböző színű)
  • 1 liter alaplé (zöldség- vagy húsleves)
  • 1 kevés olívaolaj
  • 1 maroknyi friss bazsalikom levél
  • bors

Elkészítés

    1. A hagymát és a fokhagymát apró darabokra, a répát, a zellerszárat és a paradicsomot kockára, a koktélparadicsomot félbe vágjuk.
    2. Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és és a zellerszárat. Lefedjük, és körülbelül 10 perc alatt puhára főzzuk. Miután megpuhult, megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a paradicsomot, és felöntjük az alaplével. Kb. 10 percig főzzük, miközben egy másik lábasban egy kevés olajon megdinsztelünk a koktélparadicsomokat.
    3. A paradicsomlevest levesszük a tűzről, és botmixerrel összeturmixoljuk, majd tányérban szedjük, és a sült paradicsommal és friss bazsalikommal a tetején tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin