Paradicsomleves gazdagon

Hozzávalók

  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 1000 ml tyúkhúsleves
  • 1 fej vöröshagyma (kis)
  • 100 ml tejszín
  • 4 evőkanál tejföl
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál vaj
  • őrölt fehér bors
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1.

    Mossuk meg a csirkemellfilét, töröljük szárazra. Főzzük a húslevesben 20 percig, majd emeljük ki a léből, csöpögtessük le és vágjuk kisebb darabokra.

    2.

    Pucoljuk meg a vöröshagymát, kockázzuk fel, vajon pároljuk üvegesre. Hintsük meg liszttel, keverjük hozzá a paradicsompürét, öntsük fel a húslevessel és a tejszínnel, végül főzzük össze. Ízesítsük sóval, őrölt fehér borssal, majd tegyük bele a húsdarabokat, és melegítsük össze.

    3.

    A levest merjük tányérokba, gazdagítsuk 1-1 evőkanál tejföllel, és frissen összevágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin