Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomhab mozzarellával, salátával és bagettel

default user icon
Paradicsomhab mozzarellával, salátával és bagettel

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg mozzarella
  • 1 fej jégsaláta
  • 10 dkg koktél paradicsom
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 15 dkg hámozott paradicsom (passzírozva)
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 3 lap zselatin
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • 10 levél friss bazsalikom
  • 1 db francia bagett

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A hámozott paradicsomot, a paradicsom pürét, a 6 bazsalikom levelet, a sót és a porcukrot összekeverjük, leturmixoljuk. Hozzákeverjük az előzőleg beáztatott és kinyomkodott zselatint, majd leszűrjük. Habszifonba töltjük, beletekerjük a patront, és 1 órát pihentetjük.

    2. A mozzarellát vékony csíkokra vágjuk. A salátát összeállítjuk (jégsaláta, koktélparadicsom, balzsamecet, olívaolaj, só, bors).

    3. A bagettet felszeleteljük, serpenyőben olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk.

    4. A salátát kitálaljuk, a mozzarellát ráhalmozzuk, friss bazsalikommal díszítjük, a habbal és a pirított bagettel tálaljuk.

    Elkészítés: 30 perc
    Fogyasztható: 1 óra múlva

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin