Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomban sült halfilé kétféle paprikamártással

MME MME
1/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg fehér húsú halfilé
  • 50 dkg burgonya
  • 4 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A paprikamártásokhoz:
  • 20 dkg sárga húsú paprika
  • 20 dkg piros húsú paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 dl zöldségleves (kockából)

Elkészítés

Előkészítés:
A halat megmossuk, leszárítjuk, négybe vágjuk, és megsózzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A burgonyát kockákra daraboljuk, és sós vízben puhára főzzük. A hagymát, a fokhagymát apróra, a paradicsomot karikákra, a paprikák húsát nagyobb darabokra vágjuk.

Elkészítés:
1. Bevonatos serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a halszeletek mindkét oldalát elősütjük benne, majd kivéve a serpenyőből tűzálló tálba tesszük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
2. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet. Ezt elosztjuk a halszeleteken, majd befedjük a paradicsomkarikákkal. Sózzuk, borsozzuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. A főtt burgonyával és a paprikamártásokkal tálaljuk. (A mártás készíthetjük egyfajta paprikából is, ez csak az étel színén változtat, az ízén nem.)
3. Piros és sárga paprikamártás
Az olajat elosztjuk két kisebb edényben, felhevítjük, majd megfuttatjuk rajta külön a piros és külön a sárga paprikákat. Sózzuk, elosztjuk rájuk a levest, és 5-8 percen át főzzük. Amikor puha a paprika, levesszük, külön-külön összeturmixoljuk, majd átszűrjük a mártásokat.

Munka:kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 610 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss