Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsom Tatin

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 bögre liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • Valamint:
  • 50-60 dkg apró paradicsom
  • 2 kanál méz
  • 2 kanál olívaolaj
  • 1 kiskanál szárított bazsalikom
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába tekerjük, és 1 órácskára hűtőbe tesszük.

Egy olyan serpenyőben, amelynek hőálló a nyele (vagy egy alacsony lábosban) felforrósítunk az olívaolajat, majd egyenként picit kereszt alakban megvágva egy késsel (hogy ne durranjanak el) szorosan kirakjuk apróbb paradicsomokkal. Megöntözzük 2 kanál mézzel, bazsalikomot morzsolunk rá (jobb, ha van friss), sózzuk és borsozzuk. Forró sütőben 10 percet elősütjük.

Közben a tésztát kerekre nyújtjuk, befedjük vele a paradicsomokat, jó alaposan benyomkodjuk a széleit a paradicsomok köré, majd a sütőbe visszatéve pirosra sütjük.

Amikor picit hűlt, tányérra borítjuk-fordítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss