Felforrósítunk egy serpenyőt, beletesszük az olajat és a megmosott, elfelezett paradicsomokat, majd 3 percig pirítjuk, míg kissé megpuhul. Szűrőkanállal kiemeljük mindet.
1-2 csipet sáfrányt teszünk egy bögrébe 4 ek forró vízzel együtt. A megtisztított, zúzott fokhagymát és a rizst a paradicsomos serpenyőbe tesszük , majd kissé lepirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és majdnem puhára főzzük. Hozzákeverjük a sáfrányos vizet és a megmosott, lecsepegtetett spenótot. Hagyjuk, hogy a levelek kissé összeessenek, végül megsózzuk és megborsozzuk az egészet.
Összekeverjük a paradicsomot és a finomra vágott bazsalikomot, majd megszórjuk a parmezánnal. A spenótos rizshez forgatjuk, és forrón tálaljuk.