Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomokat keresztszerűen bevágjuk, és egészben az alaplébe tesszük, lassú tűzön főzzük. A félbevágott vöröshagymát vágott felével lefele fordítva alufóliával bélelt serpenyőben feketére pirítjuk, majd szintén az alapléhez adjuk (szép színt és kellemes ízt ad a levesünknek). Majd a sárgarépát, fokhagymát, sót, borsot, babérlevelet és az egy szelet céklánkat a levesünkbe rakjuk, közepes lángon főzzük kb. 45 percet.
Közben az egész céklát külön vízben kissé roppanósra főzzük. Főzés után, 1x1 cm-es kockákra szeleteljük, ez lesz a levesbetétünk.
A levest, mikor már szép színe van és erős paradicsomillata, tovább ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal, vodkával. Leszűrjük, és a céklakockákra merve tálaljuk. Hidegen is kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre