Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 étel, amiből sokat kell enned, ha szép akarsz lenni!

Az elfogyasztott táplálék a bőr, a haj és a körmök egészségére is hatással van. Íme a négy leghatékonyabb természetes szépítőszer!
Paradicsom: hatásos ránctalanító

Piros színét a likopin nevű természetes festékanyagnak köszönheti. A paradicsom rendszeres fogyasztása csökkenti a ráncok mélységet, ugyanis szinte „kipárnázza” a sejteket. A magjaiból préselt olaj bőr erősítő, bőrvédő és bormegújító hatással bír.

Tipp: Hetente 3-szor igyál meg 1-1 pohárnyi borssal és némi mentával fűszerezett, friss paradicsomlevet. 

Édeskömény: salaktalanítja a szervezetet

Nagy mennyiségű kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, mangánt és cinket tartalmaz. Ha gyakran beiktatod az étrendedbe, a bőröd feszessé és rugalmassá válik majd, mivel a vízhajtó fűszer elősegíti a szövetek salaktalanítását.

Tipp: Készíts ízletes salátát a növény zsenge levélzetéből! Hagyományos módon válogasd össze a kedvenc saláta-alapanyagaid, tépkedj hozza édesköményleveleket, és néhány óráig hagyjd állni az ételt a hűtőszekrényben. Az édeskömény intenzív ízét a többi zöldség is hamar átveszi. Frissítő, élénkítő hatása egy kimerítő edzés után valódi felüdülést jelenthet.

Avokádó: megelőzi a májfoltokat

Sok E-vitamint tartalmaz, így lassítja a bőr öregedését, és gátolja a májfoltok kialakulását.

Tipp: Készíts belőle avokádókrémet! Ehhez távolítsd el a magját, majd törd össze egy villával az avokádó húsát. Locsold le 1 evőkanál citromlével, keverj hozza apróra vágva 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát, valamint némi mustárt. Ízles szerint sózd és borsozd meg, végül néhány órára helyezd a hűtőszekrénybe. Pirítósra kenve fogyaszd!

Citrusfélék: eltüntetik a narancsbőrt

A grépfrút, a narancs és a citrom is valódi csodaszer a szépségapolásban. Magas C-vitamintartalmuk erősíti a kötőszöveteket, és eltünteti a kisebb bőregyenetlenségeket. Kúraszerű fogyasztásukkal akár fogyhatsz is! Hatásuk lényege, hogy kepések lebontani a zsírokat, majd eltávolítani azokat a szervezetből.

Tipp: Lehetőleg nyersen, adalékanyagok hozzáadása nélkül fogyaszd! Ha reggelente megiszol 1-1 pohárnyi frissen facsart gyümölcslevet, azzal a napi C-vitamin-beviteled egy részét is fedezed.

Ezek is érdekelhetnek