A paradicsomokat leforrázzuk, majd meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A ghít vagy kókuszolajat közepes lángon felhevítjük, majd amikor forró, hozzáadjuk a mustármagot, és addig hevítjük, amíg pattogni kezd.
Hozzáadjuk a római köményt és fahéjat is, majd amikor a fahéj sötétedni kezd, hozzáadjuk a csilit, a kurkumát és a paradicsomokat. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve 10 percig főzzük.
Hozzáadjuk a mazsolát, a sót és a cukrot. 5 percig főzzük, ha hígabb csatnit szeretnénk, 15 percig, ha sűrűbb, lekvárszerű csatnit.
A chutney megbolondítja az ételeket a tányérodon. Édes, sós, csípős, savanyú - mindez egyben.
Kiváló étvágycsináló, emésztést segítő, és segít kiemelni az ételek ízét. Minden ételt élvezetesebbé tesz.
Az ájurvéda és az indiai konyha szinte minden étkezéshez készít valamilyen csatnit. A csatnikat fogyaszthatod melegen vagy hidegen is.
Tálalhatod pakorával. Melegen vagy hidegen is jó, hűben néhány napig tárolható. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!