Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Papusas

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • pici só
  • 1 dl víz
  • 1/2 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál aprított sonka (füstölttel a legjobb)
  • 1 evőkanál aprított bacon
  • 1 zöldpaprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés só

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összekeverjük, összegyúrjuk, majd a tésztát rövid ideig (amíg a tölteléket elkészítjük) pihentetjük.

A sajtot lereszeljük, a sonkát, a zöldpaprikát, a póréhagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A bacont szintén apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit összeborítjuk és elkeverjük.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd kör alakúra nyújtjuk őket. Közepére halmozzuk a tölteléket (1-1 púpozott evőkanálnyit), majd a tésztát félbehajtjuk, és széleit egy villával lenyomkodjuk.

Egy teflon serpenyőben olaj nélkül 5 perc alatt megsütjük, és melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss