Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paprikaszószos csirkepörkölt

default user icon

Hozzávalók

  • A paprikaszószhoz::
  • 3-4 db kápia paprika
  • 1- 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
  • A pörkölthöz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír
  • 1 tk pirospaprika
  • 50 dkg csirkemell
  • bors
  • 50 dkg tészta (bármilyen)

Elkészítés

    1. A paprikákat egy hőálló tálba tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk és 200 fokos sütőben megsütjük. Sütés közben fordítunk rajta egyszer. Ezután egy nylon zacskóba tesszük, és jól lezárjuk, majd 10 percig  így hagyjuk. Ha kissé lehűltek a paprikák, lehúzzuk a héját, eltávolítjuk a magokat és kikaparjuk a húsát. Hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 ek olajat, sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítjük.
    2. A pörkölthöz a felkockázott hagymát 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a feldarabolt húst és kevés vizet aláöntve puhára főzzük. Azután hozzákeverjük a paprikaszószt és összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd főtt tésztával kínáljuk.

    KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>> 

    12 ALAPÉTEL, AMIT MINDEN KEZDŐNEK ISMERNIE KELL >>> 

    OMLÓS HÚS ÉS SŰRŰ SZAFT: A TÖKÉLETES PÖRKÖLT TITKA 6 LÉPÉSBEN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin