Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paprikás-újburgonyás egytál

Hozzávalók

  • 50 dkg újburgonya
  • 10 dkg bacon
  • 25 dkg gomba
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kápiapaprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 ek olaj
  • 3 ek édes-nemes paprika
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A paprikát felkarikázzuk, a burgonyát, a hagymát és a paradicsom ot nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk, a gombát negyedeljük.

    2.

    Forrásban lévő, sós vízben félkeményre főzzük a burgonyát. Az olajat felforrósítjuk, és a szalonnát meg a hagymát néhány percig pirítjuk rajta. Az őrölt paprikával megszórjuk. Rádobjuk a paprikát és az előfőzött burgonyát is, és kissé lepirítjuk.

    3.

    Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és a többi hozzávalóval együtt pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsom ot is, az ételt összeforraljuk, és azonnal tálaljuk.

Ha szaftosabban szeretjük, öntsünk 1 dl vizet az ételre, majd nagy lángon forraljuk be. Tejföllel is gazdagíthatjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin