Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás-sajtos szelet

MME MME
1 4.6/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, vágódeszkára fektetjük, letakarjuk őket folpackkal, és kissé kiverjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük. A petrezselymet leöblítjük, lecsipkedjük a levélkéit, és finomra vágjuk.
Elkészítés: Kikenünk az olajjal egy nagyobb - például a sütőbe való zománcos - tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A hússzeleteket a tepsibe sorakoztatjuk, meghintjük (frissen) őrölt borssal, majd megkenjük 1-1 kávéskanál paprikakrémmel és tejföllel (sózni nem szükséges, mert a paprikakrém eredendően sós!). Arányosan elosztva a hússzeletek tetejére halmozzuk a sajtot, aztán betesszük a forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára pirul (25-30 perc). A hússzeleteket tálra emeljük, meghintjük a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk, mert - mint minden sajttal sült étel - csak frissen jó. Burgonyagratint és vegyes idénysalátát, ecetes savanyúságot kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss