Paprikás krumpli

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 6-8 burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 3 pár virsli
  • arasznyi kolbász
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és megszórjuk 2 fakanálnyi pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is tehetünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Riot 1 évvel ezelőtt
Életem első paprikás krumplija, de fantasztikusan sikerült. A párom is oda volt érte és agyon dicsérte, pedig ez ritka dolog nála. Nagyon elégedett voltam. 5 csillag!
Lolita 3 évvel ezelőtt
jó ízt ad neki egy kis pörköltszaft kocka.
Kicsi Josie 3 évvel ezelőtt
Én mindig teszek bele csipetkét is, mert imádom (1 tojást + annyi liszt, hogy gombóc legyen belőle és belecsípkedem). Anyukám is mindig tett bele. Köményt teszek bele, mert szeretem az ízét, fokhagymát néha igen, néha nem. Fincsi!
Fülep Eva 4 évvel ezelőtt
En meg borsot sem teszek a paprikaskrumpliba. Ahanyszor csinalom, megis mindig mas, mert kedvemtol es krumplitol fuggoen kockara, vekonyan vagy vastagon hosszaban szeletelem a krumplit, es erdekes, ettol meg az ize is mas lesz. Ujabban en is szoktam egy marek fodros szelu kockatesztat fozni bele. Egyszer tobb lett a leve a kelletenel, es igy segitettem a dolgon, nagyon bejott. A paradicsomot kimondottan nem szeretem benne, nekem savanyuva teszi az etelt, de ha van-, egy zoldpaprikat , vagy egy darab eros paprikat szivesen teszek bele egybe, amit a vegen kiveszek. Szerintem a vilagon nincs jobb etel. Nem is ertem, hogy miert csak mi magyarok keszitjuk.:)
Dékány Alexandra 4 évvel ezelőtt
Én sem rakok bele fokhagymát. Ez a recept úgy tökéletes, ahogy van.
Pálfi Izabella 4 évvel ezelőtt
Én fokhagymát nem szoktam belerakni, mert szerintem felesleges (ez személyes vélemény). Köményt meg végképp nem. Ez a recept szerintem tökéletes, bár mi sokszor a kolbászt is kihagyjuk, mert nem nagyon szeretjük. Egyszerű étel de isteni.
kereszturi csaba 6 évvel ezelőtt
egyetértek, fokhagyma az aranygaluskát leszámítva kábé mindenbe kell :)
Varju Adrienn 6 évvel ezelőtt
Miért furcsállja mindenki a fokhagymát? Szerintem nagyon is jó!!Egészséges, arról nem is beszélve, hogy nagyon finom lesz tőle!Nem kell félni a fokhagymától..De ez az én véleményem!Édesapám mondja mindig viccesen, mikor megkérdi, mennyi fokhagymát tettem az ételbe: \"Kevés!!!\" Vagyis abból sosem elég:DDDDD
palmica 7 évvel ezelőtt
Én még jobban túlkombinálom, mert nálam a paprikás krumpli ilyen: 6-8 dkg kolozsvári szalonna megpirítva, rá 3 fej hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1-1 paprika és paradicsom, kicsit párolom, rá a pirospaprika, víz és a krumpli. Kb fél óra után mehet bele a kolbi és akkor jó, ha a szaftja jól besűrüsödik. Mi így szeretjük, isteni finom.
Paintballer Ezredes 7 évvel ezelőtt
Akkor én biztosan túlkombinálom, mert paprikát és paradicsomot elvágva, vagy pár kanál üveges lecsót mindig teszek bele... :P Fokhagymát viszont soha nem tettem bele, a mai napon ez a verzió is kipróbálásra kerül.

Hasonló Receptek