Elkészítés: A szalonnát kb. fél kisujjnyi csíkokra, a vöröshagymát finomra, a burgonyát hasábokra aprítom, a kolbászok tetejét keresztbe beirdalom.
A zsiradékon kisütöm a szalonnát, rajta a beirdalt kolbászokat enyhe pirosodásig sütöm, szűrőkanállal kiveszem, félreteszem. A visszamaradt zsiradékban megdinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát. A lecsóalapot kicsit átpirítom rajta, meghintem őrölt paprikával, beleforgatom a krumplit. Annyi vízzel engedem fel, hogy ne lepje el teljesen. Sózom, borsozom, köménnyel, piros arannyal ízesítem, visszateszem a szalonnát és kolbászt, együtt főzöm közepes hőfokon, ameddig a krumpli megpuhul.
Frissen, kenyérrel, házi savanyúsággal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre