Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paprikás krumpli nokedlivel

4 3.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 4-5 személyre:
  • 10 dkg kolozsvári szalonna – vékonyra szeletelve
  • 1 kg tisztított, hasábokra vágott burgonya
  • 2 vöröshagyma – finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma – zúzva
  • 1 tv paprika – lehet egy kicsit csipős is
  • 1 paradicsom
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • késhegynyi őrölt kömény
  • bors
  • 35-40 dkg jófajta füstölt kolbász - karikázva
  • A nokedlihoz:
  • 2 tojás
  • kb. 5-6 evőkanál liszt
  • pici só

Elkészítés

    Elkészítés: Egy nagyobb méretű és magasabb falú serpenyőben a szalonnát kisütöm, majd benne megdinsztelem a vöröshagymát, és a fokhagymát. Kicsit lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikával, beleadom a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot, párolom, zsírjára pirítom (lecsó alapot készítek), majd beleforgatom a burgonyát, és felengedem annyi vízzel, hogy jól ellepje (legalább 1 ujjnyira). Sózom, ízesítem köménnyel, borssal.

    Amíg a krumpli felforr, a kolbászt teflon edényben kicsit átpirítom, majd hozzáadom, együtt készre főzöm.

    Miután a krumpli megpuhult - közepes forrásnál -, a nokedlit szaggató segítségével beleszaggatom, óvatosan meg-megkevergetve közben, hogy ne ragadjanak össze. (A serpenyő szélei felé tologatom a krumplit, így a középtájon keletkező bő lébe könnyebb a szaggatás.)

    A kész paprikás krumplit hagymás paradicsomsalátával tálaltam.

Megjegyzés

Először próbáltam ki nokedlivel, nekem nagyon ízlett! Aki szereti, tejföllel is meglocsolhatja tálalásnál, vagy bele is főzheti a tejfölt.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pistuc
Hasonló szépeket, és köszönöm a tájékoztatást! Sziaság, P.
gaby53
Könnyen megvalósítható a kívánságod Pistuc! :)) A mákos-nokedlit még úgy sem ismerjük, kipróbálhatnád és tájékoztatnád az oldalon a \'nagyérdeműt\'! :) Még be is jöhetne, mivel manapság elképesztő módon mindent-mindennel variálunk ! (ha sütibe jól megvan a liszt a mákkal a nokedlibe miért is ne? :) ) A bacon is nagyszerű szerintem, - tényleg finom egy tál étel volt, nálunk mindenkinek ízlett! Tudod gyakorlat teszi a mestert! - úgy, hogy minél sűrűbben szeletelgesd csak a sok finomságot vékony pengéjű, éles késsel és egyre könnyebben megy majd! :)) (szbuksi-nak is jó az ötlete, egy intenzívebb ízű erdei gombát el tudnék képzelni hozzá) Kellemes ünnepet és sok finomságot kívánok! üdv.Gabi
pistuc
Én egy mákos verziót kérnék szépen. :) De hogy ne csak tréfálkozzam, megkérdezném: előre csomagolt hajszál-bacon is jó kolozsvári sz. helyett? Mert ugyan - például - bejglit már tudok sütni, de vékonyra szelni valamit, na az nem megy. Úgy látszik, utóbbi a nehezebb feladat :)
szbuksi
Ehhez hasonlót én is főzök, kolbász helyett gombával és tejfölösen. Próbáld ki így is!!

Hasonló Receptek

Magazin